Top 10 Mooiste Duikstekken Van Nederland

Sport Natuur 2015-04-23

Bij Nederland denk je niet zo gauw aan sportduiken. Toch kun je in Nederland mooi duiken. De Oosterschelde wordt internationaal zelfs als een uitstekend duikgebied gezien en trekt jaarlijks duizenden duikers. De 10 mooiste duiklocaties in Nederland - met dank aan Duikersgids.

10. TOOLENBURGERPLAS

Toolenburgerplas De Toolenburgerplas in Noord-Holland staat bekend om haar heldere duikwater en haar overvloed aan vissen, waaronder grote snoeken en meervallen.

9. DE BELDERT

De Beldert De Beldert is onder duikers in Nederland een populaire zandafgraving met helder water, waar de cockpit van een Boeiing 707 is afgezonken.

8. VINKEVEENSE PLASSEN

Vinkeveense Plassen In de Vinkeveense Plassen kun je mooie bootduiken maken rondom een aantal eilanden. Eiland 4 is vanaf de kant bereikbaar bij elke sportduiker in Nederland bekend.

7. GOESE SAS

Goese Sas Goese Sas ligt in de Oosterschelde en werd ooit door Readers Digest uitgeroepen tot een van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.

6. SCHARENDIJKE

Scharendijke Scharendijke ligt in de Grevelingen en staat onder meer bekend om het grootste duikwrak in Nederland, Le Serpent. Dit betonnen sleepschip is 57 meter lang en 10 meter breed.

5. DREISCHOR FRANS KOKRIF

Dreischor Frans Kokrif Dreischor Frans Kokrif is een mooie duikplaats met een wirwar van oude dijkresten, prachtig begroeide reefballs en veel onderwaterleven.

4. DREISCHOR GEMAAL

Dreischor Gemaal Dreischor Gemaal ligt aan het gemaal van Dreischor dat overtollig regenwater de Grevelingen in pompt. Bijna elke centimeter van de constructie is begroeid met kleurrijke anemonen, wieren en anjelieren.

3. BERGSE DIEPSLUIS

Bergse Diepsluis De Bergse Diepsluis ligt in een zijarm van de Oosterschelde en is een bekend paringsgebied voor sepia's. Dit rustige, heldere water trekt jaarlijks duizenden duikers uit Nederland, België en Duitsland.

2. DEN OSSE NIEUWE KERKWEG

Den Osse Nieuwe Kerkweg Den Osse Nieuwe Kerkweg is onder duikers in Nederland en België een zeer populaire duikplaats in de Grevelingen, met meestal goed zicht, een verzameling fraai begroeide reefballs en een overdadige biodiversiteit.

1. ZEELANDBRUG

Zeelandbrug De Zeelandbrug kent elke sportduiker in Nederland en België vanwege de zeepaardjes en sepia's die je hier kunt zien. De biodiversiteit is hier enorm, duikers staan soms in de rij om te water te gaan.