Top 10 Coolste Spinnen Ter Wereld

Dieren Natuur 2017-10-10

Top 10 coolste spinnen ter wereld

Top 10 coolste spinnen ter wereld, een verzameling van leuke, enge en grappige spinnen. Beesten die iedereen toch wel enige anhgst inboezemen, als is dat zeker niet altijd nodig. Over spinnen kun je een heel boek volschrijven, maar wij beperken ons tot een selectie van 10 coole spinnen die elk uitblinken in hun eigen unieke specialiteit. De ene is extreem giftig, de andere is harig of juist mooi om te zien. De meeste van deze spinnen zul je waarschijnlijk nooit tegenkomen, tenzij je ze in de dierentuin bezoekt.

10. Braziliaanse Krabspin

Braziliaanse Krabspin

De braziliaanse krabspin lijkt op een orchidee, maar het is toch echt een spin.

9. Goliathvogelspin

Goliathvogelspin

De goliathvogelspin is de zwaarste spin ter wereld. Een volwassen exemplaar kan tot 170 gram zwaar worden. Dat is net zo zwaar als een banaan!

8. Braziliaanse Zwerfspin

Braziliaanse Zwerfspin

De braziliaanse zwerfspin kom je niet graag tegen. Het is de giftigste spin ter wereld. Gelukkig is Brazilie ver weg.

7. Lieveheersbeestjesspin

Lieveheersbeestjesspin

Deze naam van deze spin behoeft geen uitleg.

6. Pata Digua

Pata Digua

De Pata Digua is de kleinste spinnensoort ter wereld. De vrouwtjes worden iet groter dan een halve millimeter. De mannetjes zijn nog kleiner en die kun je met het blote ook dus bijna niet zien. De foto toont een vrouwtje op de hand van een man.

5. Springspin

Springspin

Springspinnen komen overal ter wereld voor. Grote kans dat je ze zelf al bent tegengekomen. Ze zijn gek op klimop en andere planten waarin ze wachten op een prooi om te bespringen. Geheel ongevaarlijk voor mensen, maar het is altijd schrikken als er een op je shouder landt.

4. Zwarte Weduwe

Zwarte Weduwe

De zwarte weduwe verslidt haar partner na de paring. Op dee manier heeft de aanstaande moeder voldoende eiwitten om de eieren te kunnen laten ontwikkelen. Gelukkig doen vrouwen dat niet.

3. Giants Huntsman

Giants Huntsman

Giants Huntsman spinnen zijn de grootste spinnen ter wereld. De poten kunnen een omtrek van wel 30 centimeter halen. Dat is net zo groot als een groot bord! Brrrrr!

2. Krulhaarvogelspin

Krulhaarvogelspin

Krulhaarvogelspinnen hebben de meeste haren. Het lijf van deze spin bevat goudkleurige haren en de poten hebben zwarte haren.

1. Pauwspin

Pauwspin

De pauwspin is eigenlijk ook een springspin. De pauwspin komt voor in Australie en is naar onze mening de mooiste spin ter wereld. Zodra het mannetje zijn dans begint om een vrouwtje te imponeren zet hij zijn achterlijf op dat net zo mooi gekleurd is als een pauw.