Top 10 Sporttrends 2015

Sport 2015-06-28

Top 10 sporttrends 2015 Ook dit jaar een hoop nieuwe sporttrends die je zeker geprobeerd moet hebben. Hierbij onze top 10 sporttrends voor 2015.

10. Diepzeevissen

Vroeger wat dit een sport voor de elite, maar tegenwoordig is het een stuk betaalbaarder en hiermee bereikbaar voor hobbyvisser. Op de open zee kan met zelfs zonder visakte op kabeljauw, makreel en schol vissen. Voor ons een noerting op plaats 10.

9. Bossaball

Deze trendsport komt oorspronkelijk uit Spanje en wordt bij voorkeur gespeeld op het strand. Het speelveld ziet eruit als een springkasteel en is voorzien van een trampoline. De spelregels doen erg denken aan volleybal, uitgebreid met acrobatiek. Dit opblaasbare spel is niets voor thuis, daarom onze nummer 9.

8. Cross-voetbal

Cross-voetbal is een echte vondst. Eenvoudig te spelen: alles wat je nodig hebt is een bal en een paar vrienden. Het spel wordt gespeeld op de straat rondom auto's, voorbijgangers en parken en zelfs door het bos! De gemeente is er niet zo blij mee omdat er nog wel eens wat sneveult.

7. BubbleBall

BubbleBall Bij deze grappige teamsport spelen de spelers niet met 1 bal: ze zijn zelf de bal! De spelers steken vanaf huhn taille in een doorzichtige, bolvormige plastic bal. Gedurende het spel buitelen de spelers over elkaar, hetgeen voor omstanders extra vertier biedt. Plezier gegarandeerd!

6. Ultimate Frisbee

De teamsport Ultimate Frisbee draait om bovenal om snelheid. Zodra een speler de frisbee heeft mag hij niet meer lopen. De rest loopt vervolgens de longen uit hun lijf om de frisbee in het scorevak van de tegenstander te kunnen vangen. Extreem vermoeiend!

5. Headis

Deze combinatie van de ballen koppen en tafeltennis werd bij TV Total voor het eerste vertoond. Het spel wordt gespeeld op een tafeltennistafel en een handbal-achtige bal. De bal mag echter alleen met het hoofd worden gespeeld! Sportiviteit en behendigheid vereist.

4. Crosspetanque

Jeu de boules or petanque, maar dan anders. Met drie ballen gaat het over trappen, heuvels, stoepranden, bomen en zo meer. Het is de bedoeling de eigen bal zo dicht mogelijk bij het doelballetje te krijgen. Het speelveld is niet begrensd en hierbij geldt: hoe gekker hoe beter. Voor ons een vierde plek.

3. Streetsurfing

Het ziet er een beetje uit als een skateboard, maar dan met twee boards die met een stang verbonden zijn: streetsurfing. In golfbewegingen beweegt men zich hierbij voor zonder met de voeten de ondergrond te raken. Na enige oefening ziet het geheel er best elegant uit en vlieg je over de weg.

2. Stand Up Paddling

Overal waar water is wordt deze trendsport beoefend. Op een soort surfplank beweeg je met behulp van een peddel over het water. Hiermee ga je rustig - of minder rustig - over kabbelend water en metershoge golven. Eenieder volgt zijn eigen tempo. Zelfs honden hebben hier plezier aan!.

1. Speedminton

De top trendsport van 2015 is Speedminton. Een mix van badminton, tennis en squash. Speciale rackets en ballen maken het mogelijk om de bal ver maar zeer gericht te slaan. Prima vermaak voor elk feest, tijdens een bezoek aan het park of bij een barbecue en daarom onze nummer 1!