Top 10 Landen Met De Hoogste Levensverwachting

Top 10 landen met de hoogste levensverwachting Het is geen verrassing dat er wereldwijd een enorme kloof bestaat in de levensverwachting van mensen. In de meer ontwikkelde landen leven mensen 70 tot 80 jaar. In minder ontwikkelde landen is de levensverwachting vaak maar half zo hoog. Maar in welk land leef je het langst? Hier zijn onze top 10:

10. Australië

Je hoeft niet lang na te denken over de reden waarom Aussies een levensverwachting hebben van 81,91 jaar: de meeste bewoners wonen een ontspannen, stress-vrij leven en hebben een gezonde, evenwichtige voeding. Bovendien is de gezondheidszorg in Australië op een hoog niveau.

9. Guernsey

Guernsey is een klein Britse eiland in het Kanaal met iets meer dan 65.000 inwoners. De mensen op dit eiland hebben een veel hogere levensverwachting dan op het Britse vasteland. De totale levensverwachting voor mensen in Guernsey is 82,32 jaar.

8. Zwitserland

Zwitserland, met een totale levensverwachting van 82,28 jaar, heeft de reputatie van een van de meest vreedzame landen in de wereld te zijn met zeer weinig kans op conflict, een stabiele economie en overheid.

7. Andorra

Na een ware hausse van toeristische migranten is Andorra getransformeerd van een van de armste landen in Europa naar een van de rijkste ter wereld. Daarnaast is er vrijwel geen geweld: Andorra wordt beschouwd als een van de veiligste plaatsen in de wereld. De totale levensverwachting voor Andorrese bewoners is 82,58 jaar.

6. Hong Kong

Hong Kong, een speciale administratieve regio van China, haalt de Top 10 met een levensverwachting van 82,2 jaar. Een getal dat duidelijk hoger ligt dan het getal van China zelf.

5. San Marino

San Marino, het op 4 na kleinste land ter wereld (nog kleiner dan Andorra) bestaat voornamelijk uit Italiaanse migranten, maar de bewoners kunnen er rekening mee houden dat ze zo'n twee jaar langer leven dan de inwoners van Italië. Mensen in San Marino hebben een levensverwachting van 83,12 jaar.

4. Singapore

Singapore heeft een indrukwekkende levensverwachting van net over de 84 jaar. Als een van de rijkste landen ter wereld heeft het een van de sterkste economieën. Daarnaast heeft een van de beste systemen voor gezondheidszorg.

3. Japan

Japanners staan bekend om hun buitengewoon gezonde levensstijl. Vis, algen en groene thee zijn onderdeel van hun dieet. Hierbij heeft Japan het laagste aantal mensen met obesitas ter wereld waarbij slechts 3,5% van de bevolking overgewicht heeft. Bij geboorte ligt de levensverwachting voor een Japanse vrouw rond de 86 jaar, terwijl de mannen op 82 jaar kunnen rekenen. De gemiddelde levensverwachting in Japan bedraagt 84,19 jaar. Een verwachting die de meeste geïndustrialiseerde landen in de schaduw laat.

2. Macau

Macau is - net als Hong Kong - een speciale administratieve regio van China, met een inwonertal van iets meer dan een half miljoen mensen. Deze status is niet het enige dat deze regio's gemeen hebben: de bewoners van Macau hebben een gemiddelde levensverwachting van 84,46 jaar.

1. Monaco

Met een ongelooflijk hoge algemene levensverwachting van 89,6 jaar overtreft Monaco alle andere landen met duidelijke afstand.

Beeldmateriaal: wikimedia.org