Top 10 Surflocaties In De Wereld

Sport Geografie 2015-05-06

Er zijn mensen die de wereld rondreizen achter de hoogste golven aan. Avonturiers die een vrijheid nastreven die wij niet kennen, zwevend over golven zo hoog als flatgebouwen. De top 10 surflocaties in de wereld.

10. SAMOA

Samoa Het warme water van Samoa is befaamd bij surfers over de hele wereld vanwege de ideale surfomstandigheden die het hele jaar door aanhouden op locaties zoals Coconuts, Boulders en Fagaloa Bay.

9. SANTA CATARINA, BRAZILIE

Santa Catarina Santa Catarina heeft de mooiste surflocaties van Braziliƫ. Het is een plek die alles te bieden heeft wat je van een goede surflocatie mag verwachten, met een heerlijke omgeving en consistent hoge golven.

8. BALI, INDONESIE

Bali Bali staat bekend om zijn fantastische surflocaties, waarvan de mooiste zich ten zuiden van Dempasar bevinden met namen die bij surfers over de hele wereld bekend zijn. Gegarandeerd mooie golven van april tot november.

7. CALIFORNIA, USA

Californie De beste surfspot in de Verenigde Staten en een magneet voor 'wavehunters', sufergirls en avonturiers, met hotspots als Steamer Lane, Malibu en Rincon.

6. COSTA RICA

Costa Rica Costa Rica is vooral geliefd bij 'hardcore' surfers omdat je hier het hele jaar door kunt surfen, met El Zonte, Sunzal en La Libertad als de beste locaties.

5. EL SALVADOR

El Salvador El Salvador wint het hart van een groeiend aantal surfers, die de metershoge golven hier steeds meer gaan waarderen. Beste periode: Maart tot oktober.

4. FUERTEVENTURA, SPANJE

Fuerteventura Fuerteventura is een Mekka voor surfers. Het is het grootste eiland van de Canarische Eilanden met temperaturen die nooit onder de 18 en nooit boven de 24 graden uitkomen. Fuerteventura betekent harde wind en dat is mooi meegenomen als je hoge golven zoekt.

3. JEFFREY'S BAY, ZUID AFRIKA

Jeffrey's Bay Jeffreys Bay is een wereldberoemde surflocatie in Oostkaap, Zuid Afrika. Hier wordt elk jaar in juli the Billabong Pro WCT surfing gehouden, een surfevent van de ASP World Surfing Tour.

2. MENTAWAI ISLANDS, INDONESIE

Mentawai Islands Een van de meest consistente surflocaties in de wereld. Mentawai Islands, aan de westkust van Sumatra, geeft je als surfer altijd waar je voor komt. Van maart tot oktober, met de hoogste golven van juni tot september.

1. GOLD COAST, AUSTRALIE

Gold Coast Surfers Paradise number 1. Wil je die 'big swells and epic point breaks' zelf ervaren? Je moet zijn bij Main Beach, Narrowneck, Palm Beach en Mermaid Beach. Ook Snapper Rocks Superbank, Burleigh Heads, Kirra en South Stradbroke Island zijn legendarisch.