Top 10 Bezienswaardigheden In Japan

Geografie Landen 2018-09-27

Top 10 bezienswaardigheden in Japan

De top 10 bezienswaardigheden in Japan bevat de opmerkelijkste en interessantste plekken in Japan. Een combinatie van traditionele tempels en moderne architectuur, een lange lijst van heerlijke gerechten en een unieke geschiedenis: Japan is een onvergetelijke bestemming voor vakangtiegangers en avonturiers. Japan beschikt over prima openbaar vervoer en de steden zijn veilig. Hierdoor is Japan ook toegankelijk voor de minder avontuurlijke reiziger. Deze top 10 bevat de tien dingen die je op je bezoek naar Japan gezien moet hebben.

10. Nagasaki

Nagasaki

Nagasaki is voor veel mensen vooral bekend van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Wat veel Nederlanders niet weten, is dat Japan en Nederland een unieke relatie hebben. In de zeventiende eeuw was Nederland het enige westerse land dat het geïsoleerde Japan mocht binnentreden voor handel en culturele uitwisselingen. In Nagasaki ligt Dejima, de voormalige thuisbasis van de Nederlandse VOC. Op dit kleine stukje land zijn de authentieke overblijfselen te zien van deze bijzondere samenwerking tussen Nederland en Japan. Zeker een bezoekje waard.

9. De hete bronnen van Beppu

Beppu

In Beppu ligt een bron genaamd de 'heetwater hellen'. Klinkt niet echt als een plek om te bezoeken. De naam is bedriegelijk. Hier vind je de de Chinoike Jigoku en Umi Jigoku. Deze worden door Japanners 'hellen' genoemd vanwege het bijzondere natuurverschijnsel dat hier plaatsvindt. Het water van Chinoike Jigoku is bloedrood en het kokende water van Umi Jigoku helderblauw. Door vulkanische activiteit stijgt er bovendien een mysterieuze zwaveldamp op uit de bronnen in Beppu. Rond de natuurlijke bronnen liggen traditionele Japanse kuuroorden, waar bezoekers kunnen badderen en zich laten verwennen met een massage of moddermasker vol gezonde mineralen.

8. Shinkansen kogeltrein

Shinkansen

De shinkansen (kogeltrein) is de beroemde Japanse hogesnelheidstrein die de grote steden van Japan snel bereikbaar maakt. De treinen zijn comfortabel en rijden langs rijsvelden en oude Japanse dorpjes. In tegenstelling tot Nederland is deze trein erg van de klok: vertraging komt bijna niet voor. De stations zijn allemaal netjes en iedereen wacht op zijn beurt hij het in- en uitstappen. Als je een ritje gaat maken, koop dan een bentobox. Dat is een gezonde lunch voor in de trein.

7. Nikko National Park

Nikko National Park

Niet alleen steden, maar ook mooie natuur. Japan is een veelzijdig land. In Nikko National Park vind je naast berglandschappen en tempels schitterende watervallen. Hier geniet je van een betoverende omgeving en de schildvulkaan Nikko-Shirane zonder drukte van de stad.

6. Uitzicht over het Kawaguchimeer

Kawaguchimeer

Het beste zicht op de Fuji, de bekendste berg van Japan, heb je vanaf het Kawaguchimeer. Een perfecte plek voor het perfecte plaatje! Het meer is veelal onderwerp geweest van dichters en andere kunstenaars. Bezoek het meer bij voorkeur op een zonnige dag, zodat je een perfect uitzicht hebt.

5. Hiroshima

Springspin

Hirishima is de andere stad die in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd door de Amerikanen. In het indrukwekkende 'Museum ter herdenking van de Vrede' wordt het verhaal verteld van de atoomexplosie en de nasleep hiervan. De stad heeft zich inmiddels hersteld van dit trauma tot een gezellige mengeling van restaurants, winkels en bars. Als je van pannenkoeken houdt, moet je zeker de lokale specialiteit 'okonomiyaki' proberen. Dit is een soort gevulde pannenkoek met keuze uit noedels, zeevruchten, vlees en groenten.

4. Miyajima en de Istukushima-schrijn

Miyajima

Miyajima is het heilige eiland in de buurt van Hiroshima. Het eiland is bereikbaar met een veerpont. Op Miyajima vind je de Itsukushima-schrijn, een van de meest fotogenieke plaatsen in Japan. Deze toegangspoort staat bij vloed in het water, maar bij eb is het mogelijk om er heen te lopen. Op het eiland staan een aantal traditionele Japanse huisjes. Op het eiland vind je veel tamme herten. Je kunt met een kabelbaan naar de top van de berg Misen waar je een gewelig uitzicht hebt over omringende eilanden.

3. Tokio

Tokio

Tokio of Tokyo is een van de 47 prefecturen of provincies van Japan. Het is de hoofdstad van Japan. De naam Tokio betekent 'Oostelijke hoofdstad'. De stad is opgedeeld in 23 wijken, welke op zich weer nieuwe steden lijken. De stad is enorm groot met meer dan 9 miljoen inwoners en voorziet in enorme winkels en straten, maar ook rustiger parken en musea waar je de geschidenis van Japan ervaart.

2. Herten voeren in Nara

Nara

Nara ligt vlakbij Kyoto en is bekend om het enorme bronzen Boeddhabeeld in de Todaiji-tempel. Behalve voor de prachtige parken en traditionele tempels, komen reizigers naar Nara om de 'heilige' herten te zien die vrij door de stad rondlopen. De hertjes voeren kan, maar op eigen risico: wie een zakje hertenvoer koopt, moet voorbereid zijn op een kudde enthousiaste en hongerige dieren.

1. Kyoto

Kyoto

Kyoto of Kioto is een stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De stad was ruim duizend jaar lang de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kioto wordt beschouwd als het culturele centrum van Japan. Gedurende de Tweede Wereldoorlog, terwijl brandbommen door het hele land neerkwamen, bleef Kioto met zijn 1600 boeddhistische tempels, 400 Shinto-heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur gespaard. De stad vooral bekend geworden via het Verdrag van Kyoto of het Kyoto-protocol voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. De indrukwekkendste bezienswaardigheden van Japan liggen in Kyoto verzameld, zoals het Nijo-kasteel, de Kiyomizu-tempel en de Gouden Tempel. In de wijk Gion zitten de straten vol authentieke restaurants en barretjes - hier zijn ook regelmatig echte geisha's te zien! Het moderne Japan wordt vertegenwoordigd door de imposante Kyoto Tower, het enorme centrale station en het populaire Manga Museum.