Top 10 Smerigste Beroepen

Algemeen Mensen 2015-04-21

A dirty mind is a joy forever, maar voor het werk in deze lijst moet je een wel heel erg stevige maag hebben. We gingen op zoek naar de tien meest smerige banen. Ben je geïnspireerd en wil je je handen vuil maken? Voor sommige van deze banen kun je vandaag nog solliciteren. Voor andere moet je jarenlang studeren of naar het buitenland toe. Dirty jobs: top 10 smerigste banen

10. Toiletjuffrouw

We weten allemaal hoe smerig openbare toiletten kunnen worden. Er zijn nogal wat mensen die kennelijk moeite hebben om de pot te raken. De toiletjuffrouw is degene die dat allemaal weer mag schoonmaken, dag na dag.

9. Inseminator

Een inseminator houdt zich professioneel bezig met het zwanger maken van dieren, met name koeien. Dit betekent veel in de weer zijn met stierensperma en dagelijks je armen in de edele delen van koeien steken.

8. Slachter

Ook bij deze baan krijg je veel te maken met koeien. Maar in plaats van het creëren van nieuw leven houdt je je als slachter bezig met het beëindigen van leven. Bloed en karkassen zijn troef bij deze baan.

7. Mijnwerker

Sinds de mijnen in Limburg gesloten zijn is dit een baan waarvoor je naar het buitenland zou moeten gaan. Maar of je dat zou moeten willen? Als mijnwerker werk je diep onder de grond onder hete en vochtige omstandigheden. En je moet zeker geen claustrofobie hebben.

6. Rioolinspecteur

Ook een baan onder de grond, maar nog net ietsje smeriger. Als rioolinspecteur word je elke dag geconfronteerd met menselijke uitwerpselen en wat mensen verder allemaal nog door de wc spoelen.

5. Loodgieter

Een loodgieter krijgt met dezelfde materie te maken als de rioolinspecteur. Veel menselijke uitwerpselen dus.

4. Vuilnisman

Als vuilnisman krijg je te maken met allerhande rotzooi die mensen op de stoep zetten. Het is niet alleen een gevaarlijk beroep, denk aan glasscherven of injectienaalden, het is ook nog eens fysiek zwaar werk. Je mag dan wel weer achteraan de vuilniswagen hangen, dat is best vet.

3. Gastro-enteroloog

Een gastro-enteroloog is een medisch specialist die zich bezig houdt met maag, darm en lever. En met name het darmgedeelte van je taakomschrijving maakt het smerig werk. Je krijgt veelvuldig te maken met de darminhoud van mensen.

2. Lijkverzorger

Een lijkverzorger zorgt dat een overledene toonbaar is voor zijn of haar uitvaart. Dat betekent het lijk wassen, het haar en de nagels verzorgen, make-up aanbrengen en de overledene aankleden.

1. Schoonmaker op plaatsen delict

Als er ergens een misdaad is gepleegd dan moet dit na het onderzoek van de technische recherche weer een beetje toonbaar worden gemaakt. De schoonmaker van crime scenes pakt deze klus aan. Uiteraard moet er het nodige bloed worden verwijderd, maar vaak ook andere menselijke resten en poep.