Top 10 Uitvaartmuziek

Opmerkelijk Muziek 2017-04-18

In het leven zijn twee dingen zeker: je moet belasting betalen en je gaat dood. Monuta heeft na ruim onderzoek een lijst gepubliceerd met de top 10 uitvaartmuziek. Waarvan akte!

Nederlanders draaien vaak Nederlandstalige muziek bij het afscheid van een geliefde. Onder andere Marco Borsato, Claudia de Breij, Frans Bauer, Mieke Telkamp en Ede Staal staan in de top 10 van meest gedraaide nummers op uitvaarten. Dat blijkt uit intern onderzoek van Monuta. Het traditionele Ave Maria is -in verschillende uitvoeringen- het meest gekozen afscheidsnummer.

Opvallend is dat 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij het hoogstgenoteerde Nederlandstalige nummer op de lijst is, maar dat Marco Borsato met twee nummers in de top 10 staat: 'Afscheid nemen bestaat niet' en 'Breng me naar het water'. Ten opzichte van 2015 zijn er enkele opvallende verschuivingen. Ave Maria heeft de eerste plaats overgenomen van Andrea Bocelli & Sarah Brightman, terwijl 'De steen' van Paul de Leeuw volledig uit de top 10 is verdwenen na een vijfde plaats in 2015.

De top 10 uitvaartmuziek bestaat uit de volgende nummers:

10. Vera Lynn - We'll meet again

9. Marco Borsato - Breng me naar het water

8. Ede Staal - Het is nog nooit zo donker west

7. Mieke Telkamp - Waarheen, waarvoor

6. Sweet People - En de vogels zongen

5. Frans Bauer - Een trein naar Niemandsland

4. Marco Borsato - Afscheid nemen bestaat niet

3. Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou

2. Andrea Bocelli en Sarah Brightman - Time to say goodbye

1. Diverse uitvoeringen, Maria Callas - Ave Maria