Top 10 Bizarre Wereldgerechten

Bizar Landen 2015-04-29

Wereldwijd worden er gerechten gegeten waar je maag van omdraait. Vind je spruitjes, witlof of haring vies? In deze top 10 komen ze bij lange na niet voor. Je bent gewaarschuwd!

10. ELANDENNEUS PUDDING (Verenigde Staten)

elandneus pudding De neus van de eland wordt gekookt totdat de haren eruit vallen. Daarna wordt de kale neus doorgekookt tot een snotterig papje. Gekoeld in plakjes serveren!

9. KOPI LUWAK - UITWERPSELEN KOFFIE (Indonesië)

kopi luwak Alleen koffiebessen die gegeten zijn door de Civetkat komen hiervoor in aanmerking. De pitten van de bessen worden uit de uitwerpselen van de kat gewonnen en licht geroosterd om vervolgens vermalen te worden tot koffie.

8. HUITLACOCHE - BESCHIMMELDE MAISSMOTS ( Mexico)

beschimmelde maissmots Huitlacoche ('uitwerpselen van de goden genoemd') is een soort schimmel die de maiskolf aantast in vochtige toestand. Het wordt gebruikt in sausjes en als vulling voor taco's.

7. NGIRI AARS - WRATTENZWIJN RECTUM (Afrika)

wrattenzwijn rectrum De anus van het zwijn wordt , met minimaal een meter darm, in het vuur gegooid en beetgaar gegrild. Niet te lang, anders wordt de anders zo sappige anus hard en droog.

6. BABYMUIZEN-WIJN (Korea)

babymuizen wijn Kleine babymuisjes van maximaal drie dagen oud gaan levend in een fles rijstwijn waarna de alcohol ze fermenteert tot heerlijke muizenwijn. De muisjes zelf zijn een lekker snack na je glaasje wijn. Ook verkrijgbaar in slangensmaak!

5. ORTOLAAN (Frankrijk)

ortolaan Vang het vogeltje met een net, verdrink het in de op cognac lijkende armagnac en rooster het op hoge temperatuur in de oven. Werk de ortolaan in zijn geheel naar binnen. Hapt heerlijk weg!

4. RIERAT (West-Afrika)

rierat De Rierat wordt vijf tot zes keer groter dan een cavia en staat in diverse Afrikaanse landen op de menulijst. Heerlijk als bushmeat voor op de bbq of als overheerlijke rattenstoofpot.

3. SHIRAKO - VISSENSPERMA (Japan)

vissensperma Deze plaatselijke delicatesse eet je rauw met wat zeewier of je kookt het tot een custard-achtige substantie. Verkrijgbaar in vier smaken: Kabeljauw, zeeduivel, zalm en kogelvis.

2. OSSENPENIS (China / Vietnam)

ossenpenis Je kan er soep van maken, maar je kan het ook krokant frituren, stomen of zelfs rauw eten. Ossenpenis is vooral bekend om zijn goede uitwerking voor je huid. Vergeet crèmes en smeerseltjes, eet gewoon de penis van een os.

1. DOJO TOFU - TOFU MET LEVENDE VISJES (Korea / Japan)

dojo tofu Een blok koude tofu gaat in een pan water dat aan de kook wordt gebracht. Dan gaan er levende jonge palingvisjes bij die zich naarmate de temperatuur stijgt in de koude tofu boren, waar ze uiteindelijk worden meegekookt. Eet smakelijk!