Top 10 Bezienswaardigheden In Londen

Entertainment Kunst 2015-07-05

Top 10 bezienswaardigheden in Londen Bekijke de bekendste en meest geliefde bezienswaardigeheden in Londen. Je vindt geschiedenis leuk? En kunst is ook jouw ding? In Londen vind je voor ieder wat wils.

Top tien bezienswaardigeheden in Londen op basis van bezoekersaantallen.

10. British Museum

Het British Museum biedt exposities van over de hele wereld, van de vroege geschiedenis tot modern. Hoogtepunten zijn de Steen van Rosetta en een verzameling oud-Egyptische mummies.

9. Tate Modern

Tate Modern, het Nationale Museum van Groot-Brittanie voor moderne en tijdloze kunst bevindt zich op een geweldige plek aan de oever van de Theems. Het gebouw deed oorspronkelijk dienst als bierbrouwerij en dank daaraan zijn eigenaardige vorm. Er worden schilderijen van beroemde kunstenaars getoond, waaronder werken van Damien Hirst en Gauguin.

8. National Gallery

Londons National Gallery aan Trafalgar Square wordt gezien als een van de uitgebreidste galerijen ter wereld met West-Europese werken uit de 13e tot de 19e eeuw. De collectie van de beroemde galerie omvat werken van grote kunstenaars als Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titiaan en Stubbs.

7. Natural History Museum

Naast de permanente dinosaurus-tentoonstelling, bevat het Natural History Museum een verzameling van de grootste en zeldzaamste dieren in de wereld. Je bewondert dieren variƫrend van een levensgrote blauwe vinvis tot een 40 miljoen jaar oude spin, maar ook de imposante hal van het museum.

6. Coca-Cola London Eye

Het Coca-Cola London Eye in niet meer weg te denken uit de Londonse skyline. Het toentertijd hoogste reuzenrad van de wereld vervoert 32 glazen gondels welke elk 10 ton wegen en tot 25 personen gelijktijdig kunnen vervoeren. Draai een onvergetelijk rondje mee waarbij je in een half uur 55 bezienswaardigheden van Londen kunt zien.

5. Victoria and Albert Museum

Het V&A viert 3000 jaar kunst en design met fantastische kunstwerken van over de gehele wereld. Het museum is een ware schatkamer, waarbij je niet kunt voorzien wat er nog komt: meubels, schilderijen, sculpturen, metaal en textiel en nog veel meer.

4. Science Museum

Van de toekomst van de ruimtevaart tot de onbeantwoorde vraag vraagt: "Wie ben ik?" daagt het Science Museum je uit tot nadenken. Hier vindt je de belangrijkste wetenschappelijke uitvindingen van de afgelopen 300.

3. Tower of London

Bezoek de Tower of London, een van de beroemdste gebouwen in de wereld. Ontdek alles over de 900-jarige geschiedenis. Het gebouw diende als koninklijk paleis, gevangenis, plaats van executie, arsenaal en als opslagplaats voor kroonjuwelen!

2. Madame Tussauds London

Bij Madame Tussauds London 'ontmoet' je de bekendste personen van de wereld. Van historische figuren en sporters tot acteurs, muzikanten en politici uit het heden en het verleden. De tijdsspanne loopt van Shakespeare tot Lady Gaga.

1. Royal Museums Greenwich

Royal Museums Greenwich bestaat uit vier van de beste Londense attracties: National Maritime Museum, het Queen's House, het Royal Observatory en de Cutty Sark. Deze bevinden zich alle de wonderschone historische wijk Greenwich.

Bron: visitlondon.com