Top 10 Mafste Diëten

Bizar Sexy Gezondheid 2015-07-11

Top 10 mafste diëten Zo nu en dan wil je een paar pondjes kwijt. Bijvoorbeeld als de zomervakantie zich aandient. Het aantal diëten dat je dan kan volgen is groot. Hier de 10 vreemdste diëten die we hebben gevonden.

10. Makrobiotisch Dieet

Het macrobiotische dieet is eigenlijk een oud principe. Hoofdbestanddelen van het dieet zijn granen, welke worden aangevuld met andere voedingsmiddelen zoals groenten en bonen. Hierbij worden bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk vermeden. Sommige vooraanstaande aanhangers van dit dieet pleiten zelfs voor roken en beweren dat het niet het roken is dat kanker veroorzaakt, maar niet-macrobiotische gerechten. Verknipt!

9. Koolsoepdieet

Bij het koolsoepdieet eet je gedurende zeven dagen alleen caloriearme koolsoep, met een enorm gewichtsverlies tot gevolg. Dit dieet heeft veel volgers, maar is erg ongezond. Artsen raden het af omdat je met dit dieet belangrijke voedingsstoffen mist, het dieet erg eenzijdig is en het gewichtsverlies alleen door afscheiding van water en niet door vetvermindering wordt gerealiseerd. Onvermijdelijke neveneffecten van dit dieet zijn een opgeblazen gevoel en winderigheid.

8. Steentijddieet

Het Steentijddieet voor moeiteloos afvallen. Eet zoals onze voorouders dit deden en zie wat er gebeurt met jouw lichaam. Vet zal verdwijnen! Het steentijddieet is meer bedoeld als een eetgewoonte dan als een dieet. Je zult je dan ook gedurende lange tijd aan dit dieet moeten houden om af te vallen. Het is gebaseerd op oeroude eetgewoonten zoals het eten van wilde planten en dieren. Het 'moderne' steentijddieet bestaat uit het eten van mager vlees, vis, groeten, wortelen en noten waarbij granen, peulvruchten, zuivel, zout en suiker moet worden vermeden. Voorstanders beweren dat dit dieet de oermens gezond en vitaal hield.

7. Fruitarisme

Fruitarisme is het voedingsprincipe inhoudende dat men zich volledig voedt met van planten afkomstige vruchten. Men eet geen dierlijke en plantaardige producten anders dan vruchten. Derhalve wordt afgezien van de consumptie van vlees, vis, andere waterdieren, weekdieren, gevogelte, insecten, eieren en melkproducten, alsook van vitale delen van planten (te weten hun bladeren, hun stengel en hun wortels). Vruchten zijn geen (vitale) delen van planten, maar voortbrengsels ervan, die geen functie hebben voor de plant zelf. Zij kunnen geoogst worden zonder de plant in zijn voortbestaan te bedreigen. Met dit dieet bestaat het risico van voedingsdeficiënties, van bijvoorbeeld calcium, ijzer en vitamine D. Ook komen vaak eetbuien voor. Zelfs Gandhi zou dit dieet meermaals hebben geprobeerd, maar het uiteindelijk hebben opgegeven omdat het niet rijk genoeg was.

6. Bijbeldieet

Het bijbeldieet, ook bekend als het scheppingsdieet baseert zich op de gedachte dat sommige voedingsmiddelen verboden (onrein) of acceptabel (zuiver) zijn omdat God dit zo bedoeld heeft. Elke dag begint en eindigt met een dankgebed en met bidt ook bij elke maaltijd. Varkensvlees, struisvogelvlees, gepaneerde vis, paling en andere voedingmiddelen zijn niet toegestaan.

5. Shangri-La-Dieet

Eten wat je wil en toch afvallen zonder enige moeite? Met het Shangri-la dieet (dat zoiets betekent als ‘het paradijs op aarde’) zou het allemaal mogelijk zijn. Dit dieet is bedacht door de Amerikaanse hoogleraar psychologie Seth Roberts. Zijn theorie: hoe meer smaak er aan je eten zit, hoe meer honger je krijgt. Dit systeem, bepaald door de hersenen, stamt nog uit de oertijd. Het werkt als volgt: toen onze harige voorouders nog met hun speer achter een mammoet aanrenden, kwam het weleens voor dat het beest ervandoor ging en de hele stam 's avonds op een houtje moest bijten. Dat was vervelend, maar geen ramp, want in tijden van overvloed werd dat weer gecompenseerd. Wanneer de oerman dan aan zijn stukje mammoetdij zat te knabbelen gaven de hersenen het sein: 'Meer, meer!' Zo bouwden onze bet-overgrootopa's een lekkere speklaag op voor magere tijden. Wat ondervond meneer Roberts? Dit systeem kun je beïnvloeden. Er bestaat namelijk zoiets als een setpoint, het gewicht dat je lichaam wíl zijn. Voel je je uitgehongerd en denk je constant aan eten? Dan is jou setpoint je gewicht plus een aantal kilo. Zit je juist helemaal vol en heb je nooit honger? Dan is je setpoint je gewicht min een aantal kilo. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je lekker voelt en standaard hoeveelheden eet. Dan is je setpoint gelijk aan je gewicht. Wat is nu de truc? Wanneer je volgens Roberts iedere dag één of meer eetlepels smakeloze olie of een hoeveelheid suikerwater eet gaat je setpoint omlaag. Je krijg je automatisch minder zin in eten en valt af. Dit gebeurt zonder dat je je uitgehongerd voelt, want je hersenen registreren immers: "Ik zit vol, ik hoef geen eten."

4. Kauwdieet

Het kauwdieet werd uitgevonden door Horace Fletcher. Deze Amerikaan vond het een goed idee om minstens 32 keer op een hap te kauwen en dan pas te slikken. Wat je niet doorkrijgt moet je daarna weer uitspuwen. Niet echt een dieet voor op de werkvloer of in het openbaar.

3. Leven van de zon

Het grappigste en waarschijnlijk domste dieet is dat van de aanhangers van 'Breatharianism'. De aanhangers van deze beweging geloven dat een mens van zonlicht alleen kan leven. Inderdaad, deze mensen eten en drinken niet! Het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat er al doden zijn gevallen bij de aanhangers van dit dieet. Zoals een amerikaans actrice al eens zei: 'Dit dieet kan werken? Miljoenen afrikanen tonen aan dat het niet werkt.'

2. Doornroosje-dieet

Als je slaapt, voel je ook geen honger. Dus eet je minder. Handig voor als je werk- of lusteloos bent, maar verder klinkt dit weinig ideaal. Of gezond, beter gezegd. Elvis Presley scheen dit 'dieet' te volgen, maar we kunnen stellen dat het niet bepaald geholpen heeft. Grote kans dat hij zich na zijn dutjes volpropte met peanutbutter and jelly-sandwiches, waar de zanger zo dol op was.

1. Lintwormdieet

Het walgelijkste dieet dat we vonden is het lintwormdieet. Bij dit dieet wordt een lintworm ingebracht. De lintworm eet met jouw voedsel mee. Je zal hoogstwaarschijnlijk wel afvallen maar de lintworm neemt ook belangrijke voedingsstoffen op. Dit dieet is ook nog eens gevaarlijk. De lintworm kan namelijk allerlei infecties veroorzaken. Gelukkig is dit dieet illegaal in Europa.