Top 10 Duurste Steden In De Wereld

Steden Geld 2015-06-30

Volgens The Economist zijn dit de duurste steden om te leven in 2014. Er wordt gekeken naar de prijzen van onder meer huizenprijzen, gas- en elektriciteitsrekening, transportkosten, eten, drinken, kleding, en uitgaan. In de lijst staan vijf steden uit Europa, twee uit Australië, twee uit Azië en een uit Zuid-Amerika.

10. Kopenhagen

Kopenhagen Kopenhagen is een van de duurste steden in Scandinavië. De hoofdstad van Denemarken valt vooral op als het gaat om de prijzen voor eten en drinken. Voor een 2 liter fles Coca Cola betaal je in Kopenhagen 3,50 euro.

9. Caracas

Caracas Het is de kunstmatig hoge wisselkoers die de hoofdstad van Venezuela in deze lijst doet belanden. Als we naar de alternatieve zwarte markt prijzen zouden kijken, zou Caracas juist een van de goedkoopste steden zijn om in te leven.

8. Melbourne

Melbourne Australische steden zijn duur. Melbourne is daar geen uitzondering op. Vooral rokers hebben het zwaar, een pakje sigaretten kost hier maar liefst 12,00 euro.

7. Genève

Geneve Genève is een van de belangrijkste financiële steden in de wereld. In deze Zwitserse stad zijn ook veel organisaties van de United Nations gevestigd. De inwoners verdienen gemiddeld 4.500 euro per maand.

6. Tokyo

Tokyo Tokyo was in 2013 de duurste stad van de wereld. Behalve veel grote, internationale bedrijven bevindt zich hier de beurs van Japan. Dat zorgt voor veel hoog betaalde banen.

5. Sydney

Sydney Sydney is de duurste stad van Australië om een huis te kopen. Voor een gemiddeld huis betaal je in Sydney al snel 5 ton.

4. Zurich

Zurich Zurich is de commerciële hoofdstad van Zwisterland, met veel universiteiten en grote bedrijven.

3. Oslo

Oslo Noorwegen is een rijk land, mede door de olie- en gasreserves. De lonen zijn hoog en daardoor ook de prijzen, zeker als het om alcohol gaat. Een flesje Pinot Noir kost hier 20,00 euro.

2. Parijs

Parijs Het toerisme houdt Parijs intact. Het gevolg is dat er nauwelijks nieuwbouwprojecten worden ontplooid en hierdoor blijven de huizenprijzen hoog.

1. Singapore

Singapore Veel geld en weinig ruimte betekent een dure stad. In Singapore wonen 5 miljoen mensen, dat zijn 7000 mensen per vierkante kilometer.